نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی به انسجام و حضور میدانی مسئولان استانی تأکید کرد و ادامه داد: حضور دکتر پزشکیان در مراسم تشییع شهدا در تهران با وجود تهدیدات رژیم صهیونیستی، باید سرلوحه مدیریتی مسئولان استانی باشد که در جنگ دوازدهروزه شاهد حضور کمرنگ این عزیزان در صحنههای مختلف بودیم.
علیرضا نوین روز جمعه ۲۷ تیر در نشستخبری، به همدلی و اتحاد مردم و مسئولان تأکید کرد و افزود: شرایط کنونی، زمان اتهام افکنی به یکدیگر و اختلاف افکنی نیست و همه مردم و مسئولان باید انسجام ملی را حفظ کنند.
سرمایه اجتماعی بزرگترین دستاورد جنگ ۱۲ روزه است
وی از عملکرد اصحاب رسانه طی جنگ دوازدهروزه ایران و رژیم صهیونیستی قدردانی کرد و افزود: سرمایه اجتماعی، بزرگترین دستاورد برای نظام جمهوری اسلامی از این جنگ است که دستور مقام معظم رهبری به مداح اهلبیت برای خواندن قطعه نوحه «ای ایران» گواهی بر این است که همه ملت ایران زیر لوای پرچم سهرنگ ایران، جمع شدهاند.
تا گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی است، قانون تعلیق همکاری با آژانس برداشته نخواهد شد
وی با اشاره به قانون تعلیق همکاری ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، اقدامات مجلس در راستای حمایت از نیروهای مسلح را تشریح کرد و افزود: نمایندگان مجلس شورای اسلامی طی یک قانون، تعلیق همکاری ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را تصویب کردند، طی این قانون رافائل گروسی تا زمانی که مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی ما نمیتوانیم با آژانس همکاری داشته باشیم.
نوین ادامه داد: تصویب جزئیات لایحه ساماندهی پرنده های هدایتپذیر و حمایت از معیشت مردم از جمله اقدامات اساسی مجلس است.
وی با تأکید بر لزوم شناسایی ضعفهای اطلاعاتی کشور، از افزایش بودجه مالی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران خبر داد و گفت: نمایندگان مجلس طی نامهای به آقای پزشکیان، ریاست محترم جمهوری، خواستار اصلاحات مجدد در بودجه سال جاری در راستای تقویت پدافند آسمان ایران و ارتقای توان نیروهای مسلح در بودجه ۱۴۰۴ شدند.
عضو کمیسیون عمرانی مجلس شورای اسلامی به آمادگی کامل ارگان و سازمان های نظامی و استانی در برابر تجاوز دوباره رژیم صهیونیستی علیه ایران تأکید کرد و ادامه داد: استانداری، نیروگاه، پالایشگاه، پتروشیمی، آبفا و آب منطقهای استان باید آماده شرایط جنگی باشند.
وی به افزایش توان پدافندی و دفاعی منطقه شمالغرب کشور تأکید کرد و افزود: تبریز بعد از تهران شاهد بیشترین تجاوزات رژیم صهیونیستی بود که حاکی از اهمیت بالای این شهر و منطقه است و در راستای مقابله با این تهاجمات، نیروهای مسلح هرچه زودتر باید تجهیزات و امکانات دفاعی و پدافندی شمالغرب کشور را تقویت کنند.
وی با اشاره به مصاحبه جنجالی آقای حسینزاده، معاون رئیس جمهوری، که در شبکه های مجازی مورد توجه کاربران و مردم آذربایجان قرار گرفته است، افزود: سخنان آقای حسینزاده به نوعی توهین به مردم آذربایجان است که بنده در جلساتی که حضور خواهیم داشت به ایشان و دوستان دولتی اعتراض خود را اعلام خواهیم کرد.
نوین با بیان اینکه دولت چهاردهم اقدام جدید و جدی در راستای احیای دریاچه ارومیه انجام نداده است، گفت: آقای عارف دو روز بعد از تشکیل دولت ستاد احیای دریاچه ارومیه را برگزار کردند ولی بعد از گذشت بیش از یکسال شاهد هیچگونه تغییر و حرکت کارگشایی برای احیای دریاچه ارومیه و ساماندهی سد های بالادستی، چاه های غیرقانونی نیستیم، همچنین تصور اینکه دریاچه ارومیه را باید به شرایط اولیه خود بازگردانیم، باتوجه به شرایط اقلیمی یک تصور اشتباهی است.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر برآوردهای اولیه از آسیب به اماکن مسکونی و پروژههای عمرانی به چه میزان است، افزود: بیشتر آسیبهای وارد شده به بخش مسکونی در استان تهران بوده و در تبریز هم یکی دو مورد جزئی است که طبق گفته خانم وزیر، وام ۲۵۰ میلیون تومانی برای خسارت دیدگان در نظر گرفته شده است و رئیس جمهوری هم متعهد شده تا ریال آخر تمام خسارتهای مردمی را پرداخت کند.
وی ضمن اشاره به حوزههای فعالیت پدافند غیرعامل به احیای پناهگاهها همچون سالهای دفاع مقدس تأکید کرد و گفت: سازمان پدافند غیرعامل نیز همچون ستاد احیای دریاچه ارومیه عملکرد قابلقبولی ندارد و در این راستا نیز سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور سهشنبه هفته جاری برای پاسخگویی به برخی از سؤالات نمایندگان در مجلس حاضر خواهند شد.
دولت باید پوستاندازی کند
نوین، پوستاندازی دولت چهاردهم را لازمه پیشبرد اهداف و پیشرفت در انجام امورات کشوری دانست و گفت: دولت پزشکیان کار خود را با شهادت اسماعیل هنیه آغاز کرده و با شهادت فرماندهان ارشد محور مقاومت، انتخاب دونالد ترامپ بعنوان رئیس جمهوری آمریکا و افزایش تحریمها و تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران به کار خودش ادامه داده و همواره در شرایط بحرانی به مدیریت کشور پرداخته که در بررسی عملکرد دولت باید به آن توجه کرد ولی ما در رشد اقتصادی، اعطای وامهای مسکن و ازدواج و معیار های اقتصادی اصلا وضعیت قابلقبولی نداریم و نیازمند یکتحولات مدیریتی هستیم.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس وضعیت پروژههای عمرانی نیمهکاره آذربایجان شرقی را تشریح کرد و گفت: پروژه انتقال آب دریای عمان به اصفهان به مسافت ۹۰۰ کیلومتری در کمترین زمان ممکن به نتیجه رسید ولی انتقال آب ارس به تبریز در چند دهه گذشته سرانجامی نداشته است، پروژههای ریلی و راهآهنی، فاز دوم آزادراه تبریز – بازرگان، تکمیل آزادراه تبریز – ارومیه و راهآهن اردبیل – میانه از جمله پروژههای عمرانی نیمهکاره استان است.
تشکیل شرکت مس سونگون ورزقان، امکان ندارد
وی چالشهای تشکیل شرکت مس سونگون ورزقان را تشریح کرد و افزود: سرمایهگذاری برای توسعه آتی و کاتد مس سونگون با مشارکت شرکت مس ایران صورت میگیرد که درصورت انصراف طرف مقابل، مس آذربایجان آسیب زیادی خواهد دید همچنین ماهانه ۲۰ درصد ارزش افزوده درآمدهای شرکت مس ایران به استان واریز میشود که یکی از اقدامات اساسی و مهم دولت شهید رئیسی و آقای خاندوزی وزیر اسبق اقتصاد بود.
تا ۳سال آینده مس سونگون هماندازه مس سرچشمه تولید مس کاتد خواهد داشت
وی با اشاره به پروژههای توسعه شرکت مس سونگون ورزقان، از مشارکت شرکت مس ایران در این پروژههای ابراز خرسندی کرد و ادامه داد: تا سه سال آینده، مس ورزقان هماندازه مس سرچشمه تولید مس کاتد خواهد داشت و دیگر از ورزقان به کرمان مس خامی صادر نخواهد شد.
نوین از عدمعذرخواهی آقای پزشکیان رئیسجمهوری محترم از مردم تبریز و بناب دربارهی استفاده نیروگاهها از مازوت گلایهمندی کرد و افزود: رئیس جمهوری باید از مردم تبریز و بناب همچون مردم اصفهان و دیگر شهرها معذرت خواهی میکردند.
وی تصریح کرد: آقای پزشکیان وعده تأمین ۳۰ هزار مگاوات انرژی خورشیدی را دادهاند که ضمن تأمین تجهیزات اولیه، پنلهای خورشیدی نیز خریداری شده است و امیدواریم حداقل ۱۰ هزار مگاوات برق از این طریق تأمین شود.
وی در پایان به چالشهای کاشت چمن استادیوم یادگار امام (ره) اشاره کرد و افزود: کاشت چمن طبیعی زمانبر است و به همین دلیل کاشت چمن هیبریدی در دستورکار قرار گرفته، همچنین طبق آخرین گفتوگویی که با آقای مقصودی مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجانشرقی داشتم، گفت که مسئله از بین رفتن کیفیت چمن بر اثر حملونقل از کشور ترکیه مطرح است که کارشناسان آن را بررسی میکنند. / منبع: ایسنا