معاون صنایع عمومی وزارت صمت از تفویض اختیارات گسترده به استانداران در حوزه صنعت خبر داد .
ابراهیم شیخ پنجشنبه ۲۶ تیر در نشست با فعالان اقتصادی استان همدان اظهار کرد: برای تسهیل فضای کسبوکار، اختیارات مؤثری به استانداران دادهایم تا در حوزههایی مانند رفع موانع تولید، تخصیص منابع و تسریع در واردات یا صادرات تصمیمگیری کنند.
وی افزود: این موضوع از ابتکارات دولت برای تمرکززدایی و پاسخگویی سریع به نیازهای تولیدکنندگان در سطح استانهاست.
شیخ ادامه داد: دولت با درک شرایط دشوار اقتصادی و با هدف حمایت از تولید، مجموعهای از اختیارات، مشوقها و تسهیلات جدید را برای تقویت بخش صنعت و تسهیل واردات و صادرات در دستور کار قرار داده که این سیاستها با مشارکت استانداران و فعالان اقتصادی در سراسر کشور پیگیری خواهد شد.
وی با اشاره به سیاستهای حمایتی دولت برای تأمین مواد اولیه و تجهیزات صنعتی تصریح کرد: هماکنون امکان ترخیص ۱۰۰ درصدی کالا از گمرک با ضمانتنامه بانکی فراهم شده ضمن اینکه واردکنندگان میتوانند پس از ورود کالا به کشور، اقدام به ثبت سفارش کنند.
شبخ با بیان اینکه این اقدام روند واردات را تسریع خواهد کرد، یادآور شد: این تصمیمات برای کمک به تولیدکنندگانی بوده که در تأمین ماشینآلات، مواد اولیه و قطعات دچار مشکل بودند.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت همچنین از وضعیت سرمایهگذاری در زنجیره پاییندستی پتروشیمی انتقاد کرد و گفت: صندوق توسعه صنایع پاییندستی پتروشیمی ظرفیت ۹۰ میلیارد دلاری دارد، اما فقط ۲۲ میلیارد دلار از آن استفاده شده که در همین رابطه ما باید حلقههای پایانی زنجیره ارزش را فعال کنیم.
شیخ با اشاره به کاهش آمار صادرات در سهماهه نخست امسال اظهار کرد: سال گذشته رشد صادرات غیرنفتی ۱۸ درصد بود، اما امسال در فصل بهار این شاخص دچار افت شده است. اگر همین روند ادامه پیدا کند، زنگ خطر جدی برای اقتصاد کشور به صدا درخواهد آمد.
وی توسعه صادرات غیرنفتی را راهبرد کلیدی دولت دانست و گفت: لازم است فعالان اقتصادی حداقل ۱۰ درصد توان خود را صرف بازارهای صادراتی کنند.
شیخ با تأکید بر لزوم تعامل بین بخشهای مختلف دولت خاطر نشانکرد: با بیمهها و سازمان تأمین اجتماعی در حال رایزنی هستیم، اگر کارگری اخراج شود، نهتنها صنعت ضربه میبیند بلکه سازمان تأمین اجتماعی هم دچار مشکل خواهد شد.
وی همچنین از طراحی بازار دوم ارز صادراتی در بانک مرکزی خبر داد و گفت: در این بازار، صادرکننده میتواند ارز خود را با نرخ توافقی و بهصورت مستقیم به ریال تبدیل کند، این طرح به شفافیت بازار و بازگشت ارز کمک خواهد کرد.
شیخ با اشاره به دغدغه فعالان صنعتی درباره قطعی گاز و برق افزود: وزارت نیرو و نفت با وزارت صمت تفاهم کردهاند که با ایجاد پنجره واحد تأمین انرژی، مشکلات گاز و برق واحدهای صنعتی به حداقل برسد.
بهگزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی صنعت، معدن و تجارت استان همدان، وی با قدردانی از صنعتگران همدانی اظهار کرد: مردانه پای کار بودید. این مجاهدت اقتصادی شما، مصداق بارز ایستادگی در جبهه تولید بوده و در تاریخ ثبت خواهد شد.
شیخ افزود: ما آمدهایم تا مستقیماً صدای تولیدکنندگان را بشنویم و مشکلات را گامبهگام حل کنیم،این نشستها تنها آغاز یک مسیر جدید از همکاری و تعامل میان دولت و صنعتگران است./ منبع: ایسنا
انتهای پیام